Тайландски масаж

Тай масаж

Традиционният тайландски масаж се практикува от около 2 500 години. Той съчетава практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Класическите масажи от Тайланд използват умело йога пози, масажиране в дълбочина, разтягане и работа върху енергийните линии, за да облекчат напрежението в мускулите и да позволят на жизнената сила и енергия да циркулират свободно в тялото.

Както споменахме в началото, тайландския масаж се отличава значително от познатите ни видове масажи. При него пациентът е облечен с леки дрехи, а терапевтът използва само дланите, лактите и ходилата си за масаж – без масажно олио, без камъни и други помощни средства. Също така при традиционният тай масаж пациентът лежи върху килимче, поставено на земята, вместо върху масажна маса. За да се облекчи мускулното напрежение и за да се освободи енергията в организма, се прилагат и йога асани, които спомагат за по-добър синхрон между тялото и ума.Масажът включва разтягания, усуквания, натиск и изтегляния, и макар че тези похвати звучат болезнени, всъщност те по никакъв начин не причиняват дискомфорт в тялото, само и единствено допринасят за неговото отпускане и баланс.

Ако трябва да обобщим полезните въздействия от тази практика, то непременно ще посочим следните предимства:

  • Премахва мускулните болки и спазми
  • Облекчава главоболието
  • Успокоява отеклите крайници
  • Стимулира кръвообращението
  • Облекчава умората
  • Повишава гъвкавостта на тялото
  • Успокоява нервната система
  • Освобождава от стреса

Традиционният тайландски масаж продължава между 1 и 3 часа. Подарете си това време, за да се погрижите оптимално за доброто състояние на тялото и ума си.

Терапевт - Сиси Михалева

Запази час:

тел. 0899892313

Тайландски масаж 50 лв
Продължителност 60 мин . Изпълнява се върху удобни дрехи на земята върху тепих .
Тай масаж - 90 мин 80 лв
Сесия, която включва по дейтална и продължителна работа върху тялото . Специално за любителите на тай масажа !

Пловдив , ул. 8- ми март 1 , офис Юмейхо