Китайски масаж

Китайска масажна терапия

Характерно за китайската традиционна медицина е, че заболяванията се тълкуват като нарушение в хармонията на целия организъм, а не се търсят дефекти в отделните му органи и системи.Промените в климата, смяната на годишните сезони, начина на живот, оказват определен ефект върху разпределянето на енергиите в организма.Посредством масажни въздействия и пресура върху активните точки по повърхността на тялото се създава възможност да се управлява балансът между Ин и Ян енергиите при недостиг и излишък.Акупресурата се изпълнява с умерен натиск върху определени точки по енергийните канали, като се премахват застоялата енергия и блокажи и се прочистват съответните енергийни пътища.

Китайски масаж

Някои състояния, при които акупресурата има много добър начин за въздействие:

  1. За успокояване при напрегнато ежедневиеумствена и емоционална преумора, повишена нервност, безсъние, виене на свят, главоболие, високо/ниско кръвно налягане, тревожност, фобии и т.н.
  2. За стимулиране на имунната система при чести настинки, остър/хроничен синузит, възпалено гърло, алергии, астма и др.
  3. Хармонизиране работата на храносмилателната и отделителната системи при гадене, повръщане, гастрит, язва, колит, запек, диария, цироза, хемороиди, нощно напикаване, чести цистити и др.
  4. Често срещани гинекологични проблеми болезнена, нередовна или липсваща менструация, безплодие, упорито бяло течение, намалено либидо.
  5. Дългогодишни болки в стави и мускули: подобрява подвижността в големите стави: тазобедрени, колена, глезени, рамена, лакти, китки. При болки в гръбнака: врат, гръб и кръст (ишиас, радикулит, дискова херния), при изтръпване на крайниците.
  6. Някои ендокринни заболявания диабет, болести на щитовидната жлеза
  7. Наднормено тегло регулира храносмилането, стимулира жлезите за възстановяване на хормоналното равновесие, потиска неконтролирания глад, успокоява и центрира ума и психиката.
  8. Очни и ушни заболявания конюнктивит,шум в ушите.
chinese traditional pattern, auspicious meaning, bat-1518622.jpg

Терапевт - Светла Кисьова

Запази час:

тел. 0895088352

Работно време: СЪБОТА  и НЕДЕЛЯ 10:00 – 19:00

Китайски масаж 50 лв
Продължителност 60 мин .Комплексна китайска терапия , включваща масаж , вендузи , и терапия с билкови пури .
Китайски масаж гръб 30 лв
Масаж само на гръб . Продължителност 30 мин , с допълнение вендузи .

Галерия

Пловдив , ул. 8- ми март 1 , офис Юмейхо