Рефлескотерапия на стъпалта

( масаж на стъпала )

Какво е рефлескотерапия ?

Рефлексологията, наричана още рефлексотерапия или зонова терапия разделя човешкото тяло на десет вертикални зони, подобно на меридианите. Според китайската медицина в рамките на всяка зона попадат определени органи, системи и мускулни групи, които се свързват с централната нервна система посредством определени точки в областта на стъпалата, ръцете и ушите.

Рефлексологията показва наличието на неврологична връзка между кожата и вътрешните органи. Тази връзка се осъществява чрез натиск върху специфични рефлексни точки по стъпалата, ръцете и ушите, а изпратените импулси имат успокояващ и оздравяващ ефект.

Рефлексотерапията се осъществява чрез кратки, но интензивни притискания в областта на стъпалата, ръцете и ушите. Третирането на рефлексните точки чрез докосване или натиск, съответстващи на болка и напрежение, обикновено подпомага намаляването на нивата им в дадените области в тялото като изпращат пълноценни сензорни съобщения от крайниците към съответните органи, системи и мускулни групи, свързани с централната нервна система. Тялото постепенно се настройва към нивата на натиск, като по този начин постепенно подобрява функцията на мускулите, вътрешните органи и системи.

Рефлексологията подпомага способността на организма да се възстановява като подобрява кръвообръщението и доставя допълнително кислород и хранителни вещества до клетките и подпомага елиминирането на отпадните продукти от организма и цялостната му детоксикация. С методите на рефлексологията се подпомагат кръвообръщението, дихателната, ендокринната, имунната системи и обмяната на веществата в организма

Терапевт - Сиси Михалева

тел. 0899892313

Рефлескотерапия на стъпала 30 лв
Продължителност 30 мин . Специален източен масаж на стъпалта .

Пловдив , ул. 8- ми март 1 , офис Юмейхо